14 Temmuz 2008 Pazartesi

İstanbuldan Lezzet Haberleri



Boğaz eğlencesinin en yeni restoranı: Sortie La Cuisine
Sortie’nin yaklaşık bir ay önce açılan kendi restoranı La Cuisine, boğazın en rahat ambiansına sahip yerlerinden biri...


Bu rahatlık menüye de yansıdı. Akdeniz ağırlıklı bir mutfağa sahip olan La Cuisine, Türk mutfağının yöresel tatlarından otantik lezzetlere kadar uzanan özenle seçilmiş lezzetleri servis ediyor. Ayrıca bir de fiks mönü servisi var. Bir kadeh şarap dahil 69 ytl’ye sunulan fiks mönüde zeytinyağlılarda başlangıçlara, ara sıcaklardan seçmeli iki ana yemeğe kadar birçok lezzet servis ediliyor. Tatlı olarak ise taze meyvelerin dondurmayla buluştuğu Marpop servis ediliyor. Marpop’un lezzetleri Sortie’nin içinde yer alan özel bir tezgahta hazırlanıyor.

La Cuisine lacivert beyaz ağırlıklı dekorasyonuyla Ege’yi hatırlatıyor. Nişantaşı’ndaki Salomanje Bar’ın işletmecisi Ersin Süzer yönetimindeki La Cuisine yemek sonrası Sortie’de kulübe dönen ender mekanlardan biri. Yemek sonrası Sortie eğlencesinin bir parçası olan La Cuisine VIP kulüp olarak hizmet veriyor. Akşam yemek sonrasında masalar kalkıyor ve La Cuisine’in girişi kırmızı halatlarla kapatılıyor. Kulübe de sadece rezervasyonlu müşteriler alınıyor. La Cuisine bu haliyle adeta bir sosyal kulübe dönüşüyor.
Tel: 0 212 327 85 85


----------------------------------------------------------------------------------------------

Boğaz’ın kalbi Ortaköy'de şık bir restoran...
Tüm Boğazı ayaklar altına seren bir manzarada, birbirinden özel ve leziz yemekleri tatmanın keyfini StarBoard Restaurant'ta çıkarın.


Boğaz'ın en ihtişamlı yerinde hizmet veren StarBoard, deniz kıyısında, nezih, şık ve enfes yemeklerle dolu bir seçenek. Barında enfes kokteyllerin, restoran bölümünde de Boğaz’ın en leziz tatlarının, chill out tarzı müzik eşliğinde, ayrıcalıklı bir ambiansta sunulduğu StarBoard, yenilenen menüsüyle sizi bekliyor. StarBoard menüsünde Ahtapot Carpaccio’dan yengeç etli Arbario Risotto’ya süt danası pirzolasından ev yapımı tütsülenmiş somon filetosuna kadar birçok eşsiz lezzet sunuyor. Sıcak yaz akşamlarında ışıl ışıl Boğaz manzarasına karşı serinleten içkinizi yudumlayıp, iştah açıcı lezzetlerle kendinizi şımartmak için, StarBoard, İstanbul'un göbeği Ortaköy'de.

Adres: Radisson SAS Bosphorus HotelÇırağan Caddesi No.46/
Tel: 0212 310 15 00

-----------------------------------------------------------------------------

Çınar Hotel’de doğa ile iç içe kahvaltı keyfi...
Çınar Hotel, konuklarını sıcak yaz günlerinde; Marmara Denizi’ne karşı, doğanın içinde doyumsuz tatlarla oluşturulmuş açık büfe konsepti ile La Delicatesse’in terasında kahvaltıya bekliyor.


50. yılına tümü ile yenilenerek ‘merhaba’ diyen Çınar Hotel bünyesinde, haftanın yedi günü, 07.00-10.00 saatleri arasında kahvaltı hizmeti veren La Delicatesse’teki kahvaltı saatleri; kuş sesleri arasında, yemyeşil bahçeye, masmavi denize, turkuaz havuza bakarak terasta deniz havası almak koşuluyla mutlak bir keyfe dönüşüyor.

Marmara Denizi’ne karşı, güneyde bir sahil beldesindeymişcesine zevk alabileceğiniz zengin kahvaltıda birbirinden lezzetli tatlar Çınar özel misafirlerini bekliyor. Güne kendi yaratacağınız omletlerle, portakal sularıyla başlayabilirsiniz. Zengin Çınar Kahvaltı Büfesi’nde ayrıca aklınıza gelen tüm kahvaltılık çeşitlerini -en güzel peynirler, zeytinler, şarküteri alternatifleri, yeşillikler, domates, biber, salatalık, nefis ekmekleri, taze poğaça ve kruasanları, hazır kahvaltı gevreklerini, ev yapımı reçelleri, enfes kekleri, meyve ve meyve salatasını da bulabilirsiniz.
Üstelik fincanla içilen çaydan tat alamayanlardan iseniz, dilerseniz çayınız da sizlere evinizdeki gibi ince belli cam bardaklarda servis edilecektir...

Çınar Hotel’de kahvaltı fiyatı kişi başı 25 YTL.’dir

------------------------------------------------------------------------------

Şampiyon Kokoreç Bostancı'da
46 yıldır Türkiye'nin lezzet durağı Şampiyon Kokoreç şimdi de Anadolu yakasındaki lezzetseverleri sevindiriyor.


Yedikçe yenilesi tatlarıyla zirveye çıkan Şampiyon Kokoreç'te köfteden kokoreçe, zümfükülden ayvalık tostuna, hamburgerden çorba, midye dolma ve midye tavaya vazgeçilmez tatlar bulunuyor.


Şampiyon Türkiye'nin her yerinde, müdavimleriyle buluşmayı sürdürüyor. İlk şubesini Beyoğlu'nda açan Şampiyon, o günden bu yana açılan Beşiktaş, Kızıltoprak, Kadıköy, Bostancı, Ümraniye, Bakırköy, Şirinevler, Ataşehir, Mecidiyeköy, Ankara, Bodrum, Eskişehir, İzmir, Edirne, Mersin şubeleriyle damakları şenlendirmeyi sürdürüyor.

Kaynak: istanbul.com

0 yorum: