1 Ekim 2007 Pazartesi

Feshane'de Ramazan etkinlikleri

Ramazan ayının gelmesiyle, İstanbul'un çeşitli semtlerinde düzenlenen etkinliklerin adreslerinden biri de Feshane.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri" başladı. Karagöz-Hacivat, kukla gösterileri, Ramazan Dede'den Masallar, İstanbul Yarışıyor, Keloğlan, İbiş, Nasrettin Hoca gibi gösterilerin gerçekleştirileceği etkinlikler kapsamında her akşam mehter konseri düzenlenecek.
Evde ya da Eyüp Sultan Camii'nde açılan iftarın ardından vatandaşlar, Feshane bahçesine akın ediyor. Özellikle çocuklar için adeta bir oyun cenneti haline gelen Haliç Köprüsü'nün altındaki mekân, büyükleri de eğlendiriyor. Çocuklar, atlı karıncalara ve uçan arabalara binerken, büyükler de balon vurup "langırt" oynuyor.
Mısırdan macunaHaliç'in durgun sularının kıyısındaki hareketlenme, iftarın hemen ardından başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürüyor. Feshane'de konserler de düzenleniyor. Bahçe içine kurulan tezgâhlarda pamuk helva, mısır, Osmanlı macunu ve patlamış mısır gibi yiyecekler uygun fiyatlara alıcı buluyor. Bölgenin Haliç'e kıyı olmasının da etkisiyle Sultanahmet'te yaşanan kesif yemek kokusu konukları rahatsız etmiyor. Küçükler lunaparkta eğlenirken, büyükler alana kurulan tezgâhlarda alışveriş yapabiliyor. Yaşanan koşuşturmacanın ardından kimi çocuklar yorgunluğun etkisiyle annelerinin kucağında uyuyakalıyor. Anne babalar ise çocuklarına güzel bir ramazan gecesi yaşatmanın keyfiyle, sahura hazırlanmak üzere Feshane'den ayrılıyor.

0 yorum: